Tuesday, June 19, 2012

Sumber Protein Dari Haiwan - Pantang Larang Bagi Pesakit Kanser (Makanan Penyubur Sel Kanser)Sumber Protein Dari Haiwan - Pantang Larang Bagi Pesakit Kanser (Makanan Penyubur Sel Kanser)SIRI NO 1 ~ Pantang Makanan Sumber Protein Dari Haiwan


Daging merah (red meat)
- daging lembu
- daging kambing
- daging unta
- daging khinzir
- daging rusa
- dan lain-lain jenis daging merah


Daging Putih (poultry)
- daging ayam
- daging puyuh
- daging itik komersil
- daging arnab komersil


*** Sumber makanan berdaging merupakan antara pantang terbesar kerana
- Daging merah kaya dengan darah. Darah mengandungi kadar zat besi yang tinggi. Zat besi (Iron/Ferum) dari sumber haiwan mempunyai satu rantaian istimewa yang menggandakan kadar pertumbuhan dan pembiakan sel, termasuk juga sel kanser. Ini antara kajian oleh Harvard School of Public Health dan para pengkaji penyakit kanser di American Institute of Cancer Research.


***Haiwan ternakan untuk hasil daging diberi makanan berproses dengan hormon dan aditif tambahan yang lain. Hormon ini lah yang membina tisu otot dan darah pada daging. Apabila kita kerap makan daging, kita juga telah menerima hormon tersebut dari daging tersebut walaupun dah dimasak. Hormon ini yang akan membawa risiko sel kanser berganda lebih cepat.

======================================================================

Jadikanlah Kapsul B17 sebagai amalan anda setiap hari. 1 kapsul 60sen, 2 kali sehari sebagai gaya hidup sihat bebas kanser. Kekalkan Diet B17 sebagai regim anti kanser untuk anda sekeluarga. Mencegah lebih baik dari merawat.

Ingin dapatkan produk pencegahan kanser dan penawar kanser Vitamin B17?
Hubungi Call/SMS HOTLINE B17 016-733 7380 untuk info lanjut & pembelian. 
Kami sedia membantu, insyaAllah.