Sunday, July 29, 2012

Bagaimana B17 Bunuh Sel Kanser?Bagaimana B17 Bunuh Sel Kanser?


G. Edward Griffin merupakan seorang ahli sains dan ali biokimia yang banyak membuat kajian berkenaan dengan kanser dengan kaedah penawar dari bahan semulajadi. Hasil kajian beliau yang dibukukan bertajuk "World Without Cancer" juga secara meluas diterima pakai oleh kebanyakan hospital alternatif di seluruh dunia. Kini kajian G. Edward Griffin juga telah dibuat dalam rakaman video. "world Without Cancer" menjadi suatu enigma yang popular bermula tahun 1950an.
G.Edward Griffin juga terlibat dalam penghasilan buku “Alive & Well” : One Doctor's Experience With Nutrition in the Treatment of Cancer Patients. Dokumentari mengenai G.Edward Griffin dan penemuannya, telah disiarkan dalam satu program di TV Astro Oasis, dalam segmen rancangan Halal-Bio. Di rancangan tersebut, telah mengupas bagaimana perubatan dijadikan sebagai politik perniagaan tycoon besar negara barat.


Hasil dari kajian, perlu difahami bahawa tubuh badan kita memerlukan beberapa enzim bagi melancarkan tugasan organ secara optimum. Salah satu enzim penting untuk menyah-toksin tubuh secara semulajadi adalah enzim Rhodanese. Enzim Rhodanese ada dengan kuantiti yang banyak dalam tubuh manusia yang sihat tetapi kurang pada bahagian yang ada sel-sel kanser.

Fakta menarik adalah, ada sejenis enzim istimewa yang dipanggil sebagai Beta-Glucosidase , yang hanya wujud dalam tubuh seorang pesakit kanser. Beta-Glucosidase berada ada sel kanser sahaja. Dan manusia yang tiada sel kanser, tidak akan ada enzim Beta-Glucosidase.

Vitamin B17 adalah sumber semulajadi dari tumbuhan makanan seperti kekacang, buah berries juga tanaman ubi-ubi. Tetapi sumber Vitamin B17 didapati paling banyak kandungannya dalam biji aprikot.

Secara molekul kimia untuk difahami, Vitamin B17 terdiri daripada 2 bahagian Glukosa, 1 Hidrogen Sianida dan 1 bahagian Benzaldehyde (merupakan suatu agen pelali sebagai penahan sakit semulajadi). 

Apabila kita memakan Kapsul Vitamin B17, makanan tersebut akan dilawaskan oleh enzim di dalam perut. Kapsul akan cair dan serbuk aprikot yang halus tadi akan mudah dipecahkan oleh enzim Rhodanese, seterusnya akan memecahkan Hidrogen Sianida dan Benzaldehyde kepada 2 bahagian. Sel-sel sihat akan menggunakan enzim Thiocyanate dan Benzoic Acid untuk menjalankan proses metabolisme. Ini merupakan cara semula jadi pra-pencernaan dalam tubuh apabila menghadam makanan. Hasil metabolisme ini akhirnya akan menghasilkan Vitamin B12 dalam tubuh.Apabila B17 memasuki kedalam badan manusia, ia akan dipecahkan oleh enzim Rhodanese. Rhodanese akan memecahkan Hidrogen Sianida dan Benzaldehyde kepada 2 bahagian, Thiocyanate dan Benzoic asid merupakan enzim yang sangat diperlukan oleh sel-sel yang sihat untuk menjalankan proses metabolisme. Hasil proses metabolisme enzim tersebut menghasilkan vitamin B12.

Lebihan dari proses metabolisme tersebut akan di keluarkan oleh sistem pembuangan kita. Vitamin B17 yang berada dalam tubuh kita tidak akan bertahan melebihi 80 minit ia harus diganti dengan pengambilan b17 dari biji apricot yang baru. Pengambilan biji apricot setiap 4 jam merupakan sebuah kaedah mengekalkan Vitamin B17 sentiasa berada dalam badan kita.
Bagaimana B17 Membunuh Sel Kanser


Apabila B17 bertemu dengan sel-sel kanser, ia tidak dapat di pecahkan sebab tidak terdapat enzim Rhodanese untuk memecahkannya kerana enzim Rhodanese tidak terdapat pada sel kanser. Pada sel kanser hanya terdapat enzim Beta-Glucosidase dengan banyaknya. Sebaliknya apabila B17 bertemu dengan enzim Beta Glucosidase, satu tindak balas kimia akan berlaku disini yaitu Hidrogen Sianida bergabung dengan Benzaldehyde.

Gabungan ini akan menghasilkan sebuah bahan yang akan membunuh dan membinasakan sel-sel kanser. Anda akan lihat sel-sel kanser yang mati berkecai keluar melalui air kencing. Proses ini biasanya mengambil masa dalam 2 minggu sahaja. Keseluruhan proses ini disebut sebagai “selective toxicity” atau ketoksikan selektif. Hanya sel-sel kanser sahaja di sasarkan untuk di musnahkan lihat gambar rajah di bawah.


Beginilah cara b17 dari biji apricot bekerja Ia telah terbukti dan berilustrasi untuk memusnah serta membunuh sel kanser dan menyuburkan sel yang sihat melalui B12. Jika anda melayari internet anda akan melihat fenomena ini digunakan Hospital Contreras di Mexico dan Harold Manner Hospital lebih 30 tahun yang lalu dan berjaya merawat 100,000 orang pesakit-pesakit kanser!.

Harapan kita untuk melihat budaya memakan biji apricot sebagai rawatan alternatif merawat pesakit kanser akan menjadi kenyataan apabila kesedaran ini menjadi satu budaya dalam kehidupan.
================================================================

Semua orang boleh cegah kanser dengan Ekstrak Durian Belanda/Graviola.

Trial botol kecil 90g RM120 sahaja.

Nak harga offer?

Cepat SMS <nama> dan <Jimat Graviola> ke 016-733 7380. Kami akan bantu anda selanjutnya. Harga jimat & terbaik untuk semua.

Cara Bancuhan :
Campur/shake dengan separuh gelas air suam atau jus buahan pilihan. Jika ingin menggunakan jus, pastikan jus adalah segar/fresh dari buah semulajadi, yang bukan dari jenisjus botol atau tin. Jus 100% tanpa gula tapi boleh diletakkan madu semulajadi, jika perlu.
**Dibancuh atau di-shake/goncang sehingga ekstrak sebati.

Cara makan :
1. Orang sihat, cegah kanser
- separuh sudu teh 1x sehari atau bila2 masa.

2. 
Orang ada tanda kanser atau ada berpenyakit kencing mansi/darah tinggi/sendi - separuh sudu teh 2 atau 3x sehari

3. Pesakit kanser
 satu sudu teh 3 hingga 6 kali sehari

===================================================================

Jadikanlah Kapsul B17 sebagai amalan anda setiap hari. 1 kapsul 60sen, 2 kali sehari sebagai gaya hidup sihat bebas kanser. Kekalkan Diet B17 sebagai regim anti kanser untuk anda sekeluarga. Mencegah lebih baik dari merawat.

Ingin dapatkan produk pencegahan kanser dan penawar kanser Vitamin B17?
Hubungi Call/SMS HOTLINE B17 016-733 7380 untuk info lanjut & pembelian. 
Kami sedia membantu, insyaAllah.Friday, July 27, 2012

Politik Graviola Penawar Kanser Semulajadi

Durian Belanda atau Soursop, buah dari pohon Graviola adalah pembunuh semulajadi sel kanser yang ajaib dengan 10,000  kali lebih kuat dari pada terapi kemo. Tapi kenapa kita tidak tahu?


Kerana salah satu perusahaan dunia telah menutup rahsia penemuan penyelidikan tentang khasiat buah ini sebaik mungkin, mereka ingin agar dana penyelidikan yang dikeluarkan sangat besar, selama bertahun-tahun, ditambah pula keuntungan yang melimpah dengan cara menjadikan pohon Graviola Sintetis sebagai bahan utama ubat rawatan kanser.

Pohonnya rendah, di Brazil dinamai 'Graviola', di Sepanyol 'Guanabana' bahasa Inggeris dipanggil 'Soursop'. Di Indonesia , dikenali sebagai buah Sirsak manakala di Malaysia dipanggil sebagai Durian Belanda. Buahnya agak besar, kulitnya berduri lembut, isi buah berwarna putih, rasanya masam-masam manis , dimakan dengan cara membuka kulitnya atau dibuat jus.

Khasiat dari buah durian belanda ini memberikan kesan anti tumor / kanser yang sangat kuat, dan terbukti secara perubatan menyembuhkan segala jenis kanser. Selain menyembuhkan kanser, buah ini juga berfungsi sebagai anti bakteria, anti fungus , berkesan melawan berbagai jenis parasit dan cacing, menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, stress, dan menormalkan kembali sistem saraf yang kurang baik.

Salah satu contoh betapa pentingnya kewujudan Institut Sains Kesihatan bagi orang-orang Amerika adalah kerana institut ini telah membuka tabir rahsia buah ajaib ini. Fakta yang membingungkankan adalah: Jauh dipedalaman hutan Amazon, tumbuh 'pohon ajaib', yang akan merubah cara berfikir anda, doktor anda, dan dunia mengenai proses penyembuhan kanser dan harapan untuk bertahan hidup.

Hasil penyelidikan membuktikan “pohon ajaib” dan buahnya ini :

i) Menyerang sel kanser secara efektif dan semulajadi, TANPA rasa mual, berat badan turun, rambut gugur, seperti yang terjadi pada terapi kemo.

ii) Melindungi sistem kekebalan tubuh dan mencegah dari jangkitan yang mematikan.

iii) Pesakit merasakan lebih kuat, lebih sihat selama proses perawatan / penyembuhan.

iv) Menambah tenaga dan penampilan fizikal semakin bertambah baik.

Sumber berita sangat mengejutkan ini berasal dari salah satu pengeluar farmasi terbesar di Amerika . Buah Graviola telah diuji lebih dari 20 makmal, sejak tahun 1970-an hingga beberapa tahun berikutnya. Hasil ujikaji dari ekstrak (sari) buah ini adalah :

1. Secara berkesan memilih sasaran dan membunuh sel jahat dari 12 jenis kanser yang berbeza, diantaranya kanser : Usus Besar , Payu Dara , Prostat, Paru-Paru dan Pankreas.

2. Daya kerjanya 10,000 kali lebih kuat dalam memperlambatkan pertumbuhan sel kanser dibandingkan dengan Adriamycin dan Terapi Kemo yang biasa digunakan!3. Tidak seperti terapi kemo, ekstrak buah ini secara selektif hanya memburu dan membunuh sel-sel jahat dan TIDAK membahayakan atau membunuh sel-sel yang sihat.Penyelidikan telah dilakukan secara ekstensif pada pohon “ajaib” ini,selama bertahun-tahun tapi kenapa kita tidak tahu langsung mengenai hal ini ? Jawabnya adalah : Begitu mudah kesihatan kita, kehidupan kita, dikendalikan oleh yang memiliki wang dan kekuasaan!

Salah satu perusahaan ubat terbesar di Amerika dengan aset jutaan dollar melakukan penyelidikan luar biasa pada pohon Graviola yang tumbuh dihutan Amazon ini. Ternyata beberapa bahagian dari pohon ini : kulit kayu, akar, daun, isi buah dan bijinya, selama berabad-abad lamanya telah menjadi penawar bagi suku Indian di Amerika Selatan untuk menyembuhkan : sakit jantung, asma, masalah berkaitan hati dan rematik.

Dengan bukti-bukti ilmiah yang minimum, perusahaan yang mengumpulkan dana dan sumber usaha manusia yang sangat besar bagi tujuan melakukan penyelidikan dan berbagai ujian. Hasilnya sangat menakjubkan. Graviola secara ilmiah telah terbukti sebagai agen pembunuh sel kanser yang berkesan !

Tapi… kisah Graviola hampir berakhir disini. Kenapa?

Dibawah undang-undang persekutuan, sumber bahan semulajadi untuk ubat adalah DILARANG dipatentkan.

Perusahaan menghadapi masalah besar dan mereka berusaha sedaya upaya dengan pembiayaan sangat besar untuk membuat klon tiruan dari Graviola ini agar ianya dapat dipatentkan sehingga dana yang dikeluarkan untuk penyelidikan dan ujian dapat dituntut dan bahkan mengaut keuntungan besar. Tapi usaha ini tidak berhasil kerana Graviola tidak berjaya diklon. Perusahaan gigit jari setelah mengeluarkan dana jutaan dolar untuk usaha penyelidikan mereka.

Ketika mimpi untuk mendapatkan keuntungan besar beransur-ansur pudar, kegiatan penyelidikan juga turut berhenti. Lebih parah lagi, perusahaan menutup projek ini dan memutuskan untuk TIDAK menerbitkan hasil penyelidikan ini.

Beruntunglah, ada salah seorang ilmuwan dari kumpulan penyelidik tidak sanggup melihat kekejaman ini terjadi. Dengan mengorbankan kerjayanya, dia menghubungi sebuah perusahaan yang biasa mengumpulkan bahan-bahan bersumberkan semulajadi dari hutan Amazon untuk penghasilan penawar.

Ketika para pakar penyelidik dari Institut Sains Kesihatan mendengar berita keajaiban Graviola, mereka mulai lakukan usaha penyelidikan. Hasilnya sangat mengejutkan. Graviola terbukti sebagai pohon pembunuh sel kanser yang berkesan.


The National Cancer Institute mulakan penyelidikan ilmiah yang pertama pada tahun 1976. Hasilnya membuktikan bahawa daun dan batang kayu Graviola mampu menyerang dan menghancurkan sel-sel jahat kanser. Sayangnya hasil ini hanya untuk keperluan dalaman dan tidak dihebahkan.

Sejak 1976, Graviola telah terbukti sebagai pembunuh sel kanser yang luar biasa pada ujikaji yang dilakukan oleh 20 makmal bebas yang berbeza.

Satu kajian yang dihasilkan oleh the Journal of Natural Products menyatakan bahawa kajian yang dilakukan oleh Catholic University di Korea Selatan, mendakwa bahawa salah satu unsur kimia yang terkandung di dalam Graviola, mampu memilih, membezakan dan membunuh sel kanser usus besar dengan 10,000 kali lebih kuat berbanding dengan Adriamycin dan terapi kemo!

Sebuah kajian di Purdue University pula membuktikan bahwa daun Graviola mampu membunuh sel kanser secara berkesan, terutama sel kanser: Prostat, Pankreas, dan Paru-paru.

Setelah hampir 7 tahun tidak ada berita mengenai Graviola, akhirnya berita keajaiban ini pecah juga, melalui informasi dari Lembaga-lembaga seperti disebutkan terdahulu.

Kisah lengkap tentang Graviola, dimana memperolehnya, dan bagaimana cara memanfaatkannya, dapat dijumpai dalam Beyond Chemotherapy: New Cancer Killers, Safe as Mother’s milk, sebagai bonus istimewa percuma terbitan Health Sciences Institute. Sekarang anda tahu manfaat durian belanda yang luar biasa ini. Rasanya manis-manis masam begitu menyegarkan. Buah yang 100% semulajadi tanpa sebarang kesan sampingan.

Sebarkan maklumat berharga ini kepada keluarga, saudara, sahabat dan teman yang anda kasihi.

WallahuAlam

================================================================

Semua orang boleh cegah kanser dengan Ekstrak Durian Belanda/Graviola.

Trial botol kecil 90g RM120 sahaja.

Nak harga offer?

Cepat SMS <nama> dan <Jimat Graviola> ke 016-733 7380. Kami akan bantu anda selanjutnya. Harga jimat & terbaik untuk semua.

Cara Bancuhan :
Campur/shake dengan separuh gelas air suam atau jus buahan pilihan. Jika ingin menggunakan jus, pastikan jus adalah segar/fresh dari buah semulajadi, yang bukan dari jenisjus botol atau tin. Jus 100% tanpa gula tapi boleh diletakkan madu semulajadi, jika perlu.
**Dibancuh atau di-shake/goncang sehingga ekstrak sebati.

Cara makan :
1. Orang sihat, cegah kanser
- separuh sudu teh 1x sehari atau bila2 masa.

2. 
Orang ada tanda kanser atau ada berpenyakit kencing mansi/darah tinggi/sendi - separuh sudu teh 2 atau 3x sehari


3. Pesakit kanser
satu sudu teh 3 hingga 6 kali sehari===================================================================

Jadikanlah Kapsul B17 sebagai amalan anda setiap hari. 1 kapsul 60sen, 2 kali sehari sebagai gaya hidup sihat bebas kanser. Kekalkan Diet B17 sebagai regim anti kanser untuk anda sekeluarga. Mencegah lebih baik dari merawat.

Ingin dapatkan produk pencegahan kanser dan penawar kanser Vitamin B17?
Hubungi Call/SMS HOTLINE B17 016-733 7380 untuk info lanjut & pembelian. 
Kami sedia membantu, insyaAllah.Tuesday, July 24, 2012

Percayakah...Even Umat Islam Juga Makan Dan Pakai Khinzir Setiap Hari?
Percayakah...Even Umat Islam Juga Makan Dan Pakai Khinzir Setiap Hari?

AllahuAkbar, ya tajuknya memang mengejutkan. Ianya merupakan satu kontroversi besar pada umat Islam. Tapi apakan daya, dengan pelbagai industri yang maju pada masa kini, dengan berjuta produk di pasaran, memang tak dapat dinafikan bahawa ada kemungkinan pernyataan itu benar.

Khinzir merupakan suatu ciptaan Allah yang sangat bermanfaat tubuh badannya, dari daging, darah, najis juga segala apa yang ada pada binatang haram ini. Ia merupakan suatu bentuk ujian....terutama pada umat di akhir zaman.

Khinzir luas penggunaannya dalam pembikinan elemen-elemen asas bahan kimia untuk pelbagai industri seperti industri pembuatan kosmetik, industri bahan pembinaan, industri textile/fabrik dan juga industri makanan.

Ya, benar...di sini, bukannya bermakna 'kihinzir' itu digunakan secara direct, tetapi cuba fahami suatu konsep bahawa khinzir itu merupakan antara elemen bahan utama dalam pelbagai jenis bahan kimia, yang mana bahan kimia itu digunakan bersama dengan bahan lain dalam industri pembuatan.Setiap bahagian pada babi ada kegunaannya di dalam kehidupan harian manusia. Banyak produk yang di hasilkan daripada setiap bahagian babi dari bulu, kulit, daging, lemak, organ dalaman, darah, hidung, tulang dan segala-galanya tentang babi. Semuanya boleh digunakan semula untuk menghasilkan produk lain. Ini menjadikan babi adalah ternakan yang paling menguntungkan dengan kos pengurusan yang paling minimum.

Berikut antara istilah sains yang digunakan dalam produk yang mengandungi unsur babi: 
1. Pork:Istilah yang digunakan untuk daging babi di dalam masakan.
2. Swine:Istilah yang digunakan untuk keseluruhan kumpulan spesis babi.
3. Hog:Istilah untuk babi dewasa, berat melebihi 50 kg.
4. Boar:Babi liar.
5. Lard:Lemak babi yang digunakan bagi membuat minyak masak dan sabun.
6. Bacon:Daging haiwan yang disalai, termasuk babi.
7. Ham:Daging pada bahagian paha babi.
8. Sow:Istilah untuk babi betina dewasa (jarang digunakan).
9. Sow Milk:Susu babi.
10.Pig:Istilah umum untuk seekor babi atau sebenarnya bermaksud babi muda, berat kurang daripada 50 kg.
11.Porcine:Istilah yang digunakan untuk sesuatu yang berkaitan atau berasal daripada babi. Porcine sering digunakan di dalam bidang perubatan untuk menyatakan sumber yang berasal daripada babi.

Berikut disenaraikan bahagian babi yang digunakan untuk menghasilkan produk lain.1.Uji kaji senjata kimia:Tisu manusia dan tisu babi mempunyai ciri-ciri yang hampir sama maka ia sering digunakan sebagai bahan uji kaji untuk senjata kimia.

2.Ais krim:Digunakan untuk menghasilkan gelatin.Tambahan gelatin itu digunakan untuk mengawal proses penghabluran gula dan melambatkan proses pencairan.

3.Baja:Dihasilkan dari bulu babi yang telah di proses.

4.Mentega rendah lemak:Gelatin di bahagian ini digunakan sebagai tekstur.

5.Bir:Gelatin di bahagian ini digunakan agen penjernih.Ia bertindak balas dengan bahan pahit
dan tanin untuk menyerap elemen yang menyebabkan waran air berkeladak dan menghasilkan minuman yang jernih.

6.Pelembut pakaian:Asid lemak dari lemak tulang di bahagian ini menghasilkan warna.

7.Berus cat:Dihasilkan daripada bulu babi.

8.Jus buah-buahan:Gelatin digunakan untuk menyerap keladak air dan menghasilkan air yang
jernih.

9.Syampu:Asid lemak daripada lemak tulang digunakan menghasilkan warna syampu yang
berkilat seperti mutiara.

10.Lilin:Asid lemal daripada lemak tulang digunakan untuk mengeraskan lilin dan mempercepatkannya menjadi cair.

11.Roti:Protein dari bulu babi digunakan untuk melembutkan doh roti.

12.Peluru:Gelatin tulang digunakan di dalam peluru.

13.Ubat berbentuk tablet:Gelatin digunakan sebagai lapisan luaran ubat tablet untuk menjadikannya lebih keras.

14.Serbuk pencuci:Asid lemak daripada lemak tulang untuk menguatkan campuran bahan kimia.

15.Cat:Asid lemak daripada lemak tulang digunakan untuk menjadikan cat berkilat.

16.Tambourine:Dibuat daripada pundi kencing babi.

17.Arak:Gelatin digunakan sebagai campuran didalam arak untuk menjernihkan air.

18.Kertas:Gelati tulang digunakan untuk meningkatkan tahap kekerasan kertas dan mengurangkan kelembapannya.

19.Heparin:Bahan yang digunakan untuk menghalang pembekuan darah,ia diambil dari mukus
yang terdapat didalam usus babi.

20.Sabun:Asid lemak daripada tulang babi digunakan sebagai agen pengeras dan pewarna.

21.Gabus:Gelatin tulang digunakan sebagai pembalut.

22.Insulin:Diambil daripada pankreas babi kerana ia mempunyai struktur kimia yang paling hampir dengan manusia.

23.Yogurt:Kalsium daripada tulang babi digunakan di dalam seesetengah yogurt.

24.Rokok:Hemoglobin daripada darah babi digunakan sebagai filter atau penapis pada rokok
untuk bertindak sebagai paru-paru tiruan.Tujuan untuk menghalang bahan kimia berbahaya
daripada memudaratkan perokok.

25.Filem fotografi:Gelatin tulang babi digunakan sebagai agen pelekat di atas filem itu.

26.Makanan anjing:Hemoglobin digunakan sebagai agen pewarna merah.

27.Terapi Photdynamic:Hemoglobin darah babi digunakan di dalam ubat untuk merawat kerosakan retina.Ubat itu diaktifkan dengan pancaran laser pada mata.

28.Pelembap:Asid lemak daripada lemak tulang digunakan sebagai campuran di dalam pelembap.

29.Snek anjing:Dibuat daripada hidung babi yang digoreng.

30.Karyon:Asid lemak digunakan sebagai agen pengeras.

31.Kasut:Gam dari tulang babi digunakan untuk meningkatkan kualiti dan tekstur kulit.

32.Brek kereta api:Abu tulang babi digunakan dalam pembuatan brek itu.

33.Ubat gigi:Gliserin daripada lemak tulang babi digunakan untuk menghasilkan tekstur ubat
gigi yang halus.

34.Gam kayu:Gam yang kuat yang biasa digunakan di dalam industri berasakan kayu dihasilkan daripada kolagen.

35.Topeng muka kosmetik:Diambil daripada kolagen babi untuk mengurangkan kedut.

36.Sumber tenaga alternatif:Bahan buangan daripada babi digunakan sebagai bahan bakar untuk menghasilkan tenaga elektrik.

37.Makanan tenaga:Diolah daripada kolagen babi untuk memberikan sumber protein yang murah kepada atlet bina badan.

38.Krim keju:Gelatin digunakan sebagai penstabil makanan.

39.Ktim putar:Gelatin digunakan untuk membentuk teksturnya.

40.Pemanis:Prosin gelatin babi digunakan sebagai agen pembalut dan mengegel dan untuk memastikan ia menghasilkan tekstur yang dikehendaki pada liquorice,arak,gula dan gula getah.

KOD "E"
Bahan-bahan yangmenggunakan gelatin dan lemak babi,mempunyai kod pengenalan tertentu.Jika Eropah bahan pewarna, penstabil, pemanis dan pemekat yang menggunakan sunber daripada babi ditandakan dengan E. Bahan-bahan itu lebih dikenali sebagai kod E yang disertai dengan turutan nombor untuk dikekaskan sebagai pewarna, penstabil, pemekat atau pemanis.

Berikut adalah beberapa bahan yang ditandakan dengan kod E, dikatakan bersumber dari babi.

E120,141,160(A),161,252,300,301,422,430,431,433,435,436,441,470,471,472(A,E),473,474,
475,476,477,481,482,483,491,494,542,570,572,631,635,920.


Menurut Penolong Pengurus,Technology Park Malaysia(TPM),Nor Amin Moh Noor,kebanyakan bahan yang bertanda kod E ini terdapat didalam ais krim,coklat dan makanan ringan yang mudah didapati di pasaran.


Pesannya lagi,bahan yang bertanda kod E ini dikhuatiri mengandungi campuran daripada lemak babi dan haram dimakan.Malah ada juga makanan ringan,coklat dan ais krim yang berjenama terkenal di pasaran mempunyai logo halal tetapi mengandungi bahan bertanda kod E.Berhati-hati ketika membeli makanan yang telah siap dibungkus di pasar raya dan pastikan bahawa ramuan utamanya tidak tercatat kod yang disebutkan di atas.Jika waswas,lebih baik jangan pilih makanan itu.


Sementara itu,menurut sumber JAKIM yang diambil dari portal halal,makanan yang mempunyai ramuan bertanda kod E merupakan kod yang di gunakan di Eropah.Antara bahan yang termasuk di dalam kod E adalah pengawet,penstabil,pemekat,perasa,pewarna dan pemanis.Bahan kod E dibahagikan kepada dua kategori iaitu kritikal dan tidak kritikal.


Bahan yang dikategorikan tidak kritikal adalah bersumber dari bahan kimia dan tumbuhan sebagai contohnya:

E100,E110,E120,E140,E141,E210,E213,E214,E216,E234 dan E280.


Manakala bahan yang dikategorikan kritikal pula berkemungkinan besar daripada sumber yang tidak halal dan perlu dikaji asal sumbernya.Antaranya:

E153:carbon black,E422:lecithin,E432:polysorbate 20, E433:polysorbate 80,E434:polysorbate 40,E435:polysorbate 60,E436:polysorbate 65,E470,E471,E472,E473,E474,E475, dan E476.Bagi bahan-bahan kritikal tersebut akan melalui pemeriksaan JAKIM terlebih dahulu sebelum disahkan halal.Pengguna juga diingatkan supaya memilih makanan yang hanya mendapat pengesahan halal JAKIM.

Selain itu, Mungkin ramai umat Islam tidak tahu bahawa label bertulis 'This product contain substance from porcine.Sebenarnya bermaksud 'Produk ini mengandungi bahan daripada babi’ Selain itu, antara label yang kerap digunakan adalah 'The source of gelatin capsule is porcine' yang bermaksud 'Kapsul dari gelatin babi’ 

Kesimpulannya, berhati-hatilah dengan apa yg kita makan… Sebarkan dan maklumkan kepada semua saudara-saudara kita agar lebih berhati-hati..Moga Allah SWT akan membalas jasa baik anda dan semoga Allah memelihara kita di dunia dan di akhirat. Terima kasih :)


Sumber dari : Buku CAP (Pesatuan Pengguna Pulau Pinang), blog solehahrumanasrar.blogspot dan website syedgraphix.com

Saturday, July 21, 2012

Tumor 23kg Dalam Perut Wanita
GAMBAR menunjukkan tumor yang dikeluarkan dari dalam perut Evelyn.

NEW YORK – Tumor seberat 23 kilogram (kg) telah dikeluarkan dari dalam perut seorang wanita berusia 65 tahun, kata seorang doktor, David Dupree kelmarin.

“Dia merupakan seorang wanita yang kurus dengan mempunyai perut yang besar. Maksud saya ialah dia kelihatan seperti hamil kembar tiga,” katanya yang mengetuai pembedahan untuk mengeluarkan tumor tersebut.

Pembedahan selama lima jam itu dilakukan di Pusat Perubatan Riverview di Red Bank, New Jersey.

sumber dari blog : kakibising.com

===================================================================

Jadikanlah Kapsul B17 sebagai amalan anda setiap hari. 1 kapsul 60sen, 2 kali sehari sebagai gaya hidup sihat bebas kanser. Kekalkan Diet B17 sebagai regim anti kanser untuk anda sekeluarga. Mencegah lebih baik dari merawat.

Ingin dapatkan produk pencegahan kanser dan penawar kanser Vitamin B17?
Hubungi Call/SMS HOTLINE B17 016-733 7380 untuk info lanjut & pembelian. 
Kami sedia membantu, insyaAllah.Friday, July 13, 2012

Khasiat Habbatussauda Mencegah, Merawat Sebagai Ubat Kanser Alternatif


Khasiat Habbatussauda Mencegah, Merawat Sebagai Ubat Kanser Alternatif


Apa Itu Habbatus Sauda?

?Habbatussauda (HBS)

Nigella sativa (kanan)
1 botol RM22, Pos RM10
3 botol RM58 Free Pos

Dalam Bahasa Melayu dikenali sebagai Jintan hitam (Nigella sativa Linn) atau lebih popular disebut sebagai istilah nama Arab nya > Habbatussauda adalah rempah-rempah yang dapat pula digunakan sebagai tanaman ubat. Rempah ini berbentuk butiran biji berwarna hitam yang telah dikenal ribuan tahun yang lalu dan digunakan secara meluas oleh masyarakat India, Pakistan, dan Timur Tengah untuk merawat berbagai macam penyakit. Jenis tanaman ini telah disebut-sebut sebagai tanaman ubat dalam perkembangan awal agama Islam.


Dari Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas (perubahan minor untuk bahasa Malaysia)


HabbatusSauda disebut dalam AlQura Dan Hadis SahihMaksud Hadis: Sesungguhnya dalam Habbatus Sauda ini terdapat penawar kepada segala penyakit kecuali al-Sam, dan al-Sam ialah mati, dan Habbatus Sauda ialah Syuniz

Rasullullah SAW pernah bersabda:
"Tetaplah dengan Habbatus Sauda' kerana sesungguhnya ia mengandungi ubat segala penyakit kecuali Mati ",(hadis Sahih Bukhari dan Muslim)
Dari Abu Hurairah ra. Rasulullah SAW bersabda :" Dalam Habbatus Sauda ada ubat dari segala penyakit, kecuali as-Saam". Ibnu Syihab (seorang rawi hadits ini) mengatakan : "as-Saam adalah kematian, dan Habbatus Sauda' adalah asy-Syuniz."
[HR. Bukhori, dalam Kitab at-Thibb, bab al-Habbatus Sauda', Hadits no. 5688]

Dari `Aisyah radhiyallahu `anha, Rasulullah SAW bersabda : " Sesungguhnya Habbatus Sauda' ini adalah ubat dari segala penyakit, kecuali as-Saam". Aku berkata (Perawi hadits ini, yakni Kholid bin Sa'ad): "apa itu as-Saam?" dijawab (yakni oleh Ibnu Abi Atiq): "Kematian".
[HR. Bukhori, dalam Kitab at-Thibb, bab al-Habbatus Sauda', Hadits no. 5687]

Dari Abu Hurairah rodhiyallahu `anhu, Rasulullah SAW bersabda : "Tidaklah ada suatu penyakit, kecuali dalam Habbatus Sauda' terdapat kesembuhan baginya, kecuali as-Saam (kematian)"
[HR. Muslim, dalam Kitab as-Salaam, bab at-Tadawi bil Habbatus Sauda'.
Apa maksud ‘tetaplah kamu dengan Habbatus Sauda’?

1. Mengikut pendapat ahli ilmu dan ahli bahasa Arab, ia bermakna hendaklah melazimkan pengambilan dan penggunaan Habbatus Sauda’ berterusan selama yang termampu. Dengan lain perkataan ia hendaklah menjadi sebahagian dari kehidupan
harian selagi termampu.

2. Juga tidak dinyatakan dalam hadith ini supaya ambil Habbatus Sauda’ hanya apabila sakit, oleh kerana itu orang yang sihat juga boleh berterusan mengambil Habbatus Sauda’ untuk menjaga kesihatan dan juga supaya dapat mencegah penyakit yang mungkin
akan menimpanya.

3. Untuk memudahkan pengambilan Habbatus Sauda’ ini secara berterusan, ia juga boleh diambil secara bersendirian mentah (bijinya), minyak perahannya, atau dicampur dengan bahan-bahan lain seperti madu atau minyak zaitun atau dalam masakan dan
minuman.

Apakah makna ‘penawar bagi segala penyakit’?

4. Ibn al-Qayyim telah menukilkan dalam kitabnya ‘al-Tibb al-Nabawi’ bahawa makna perkataan ‘kulli’ (semua/segala) adalah seperti tafsir kepada ayat: yang menghancurkan ’segala’ sesuatu dengan perintah Tuhannya. Yakni angin itu memusnahkan segala manusia dan rumah-rumah kediaman tetapi ia tidak memusnahkan gunung-ganang, sungai-sungai, matahari dan bulan. Ini adalah lafaz ‘am yang bermaksud khusus. Ini ialah termasuk dalam ilmu ‘balaghah’ dalam bahasa Arab.

Dari maksud yang yang sama penawar ’segala’ penyakit itu bermakna yang boleh menawar banyak penyakit (dan tidak menghalang dari merawat penyakit dengan lain-lain ubat) kecuali penyakit yang ditakdirkan membawa kematian. Itulah maksud ‘illa al-Sam’.

4. Hadith ini juga memberi isyarat kepada umat Islam supaya membuat kajian dan selidikan tentang rahsia penawar Habbatus Sauda’. Maka ini bermakna telah menjadi tanggungjawab kepada saintis-saintis supaya menggali rahsia perubatan Habbatus Sauda’ ini dan kemudian mengemukannya kepada dunia supaya dapat menolong manusia dalam usaha mengurangkan penderitaan akibat penyakit.

Kajian hendaklah mengikut tujuan berikut:

a. mengenalpasti kandungan-kandungan dalam Habbatus Sauda’.

b. mengenalpasti bahan-bahan aktif yang boleh menyembuhkan penyakit.

c. mengenalpasti bahan-bahan dan kombinasi bahan-bahan yang menyebabkan penawar, penyembuhan, atau pengurangan.
d. Mengenalpasti Dosage/ kadar, RDA (recommended daily allowance) Habbatus Sauda’, dan ekstraknya yang boleh menyembuhkan penyakit.

e. Mencari kaedah dan methodologi yang boleh digunapakai untuk perubatan.

5. As-Sam (mati) Habbatus Sauda’ tidak dapat mengubati mati dan setiap kematian itu ada sebabnya. Oleh itu hendaklah difahami bahawa penyakit-penyakit yang ALLAH Ta’ala telah takdirkan untuk membawa sebab kepada kematian tidaklah dapat diubati lagi
dengan Habbatus Sauda’. Dari sini kita boleh faham makna ’shifa min kulli da’ illa asSam’ ‘ penawar bagi segala penyakit kecuali mati’. Maka inilah adalah kebenaran atas kebenaran.

Namun begitu tidaklah bermakna ikhtiar untuk mengubati penyakit itu perlu dihentikan kerana berusaha untuk berubat itu disuruh. Dan jika Habbatus Sauda’ itu tidak memberi kesan terhadap penyakit itu, maka besar kemungkinan ia termasuk salah satu dari
penyakit yang akhirnya menjadi as-Sam, dan as-Sam itu akan datang samada lambat atau cepat .

6. Merawat penyakit dengan Habbatus Sauda’ tidak bermakna meninggalkan kaedah-kaedah perubatan lain terutama perubatan moden. Malah dalam banyak kes, ia memperkuatkan dan menolong lagi kaedah-kaedah tersebut. Ia adalah lebih kepada
‘Complementary and complimentary’.

Sebagai penawar dipercayai Habbatus Sauda’ boleh:

a. menjadi penyembuh dengan kekuatan sendiri

b. menolong menjadi kesan ubat lain lebih kuat dan efektif

c. kombinasi dengan herba/ubat lain dapat menyembuhkan penyakit

d. menolong mengurangkan kesan sampingan ubat lain terutama ubat moden - atau therapy yang membawa kesan sampingan yang teruk seperti chemotherapy / radiotherapy.

e. mengurangkan penderitaan akibat penyakit

f. mempercepatkan penyembuhan dari kecederaan atau pembedahan.

g. menolong mencegah penyakit dari menjadi lebih teruk

6. Jika tiada apa-apa sebab sekalipun untuk mengambil Habbatus Sauda’ samada dari segi kesihatan dan masalah-masalah pun begitu digalakkan juga untuk mengambil Habbatus Sauda’ ini secara berterusan semata-mata kerana berkat hadith dan suruhan dari yang disayangi Rasulullah SAW .Khasiat Kapsul Habbatussauda :

- Digunakan sejak zaman kuno sebagai sumber perubatan semualajadi
- Kebaikan habbatussauda tak dapat disangkal apabila terdapat Hadis Rasul SAW "Pada 'Habbatussauda' terdapat ubat kepada segala penyakit kecuali Al-Sam yakni maut"

Kebaikan Habbatussauda :
- Meningkatkan imuniti badan
- Mengecutkan ketumbuhan
- Bantu ubati batuk, selesema & sesak nafas
- Bantu ubati penyakit hati, batu karang & hempedu
- Bantu untuk pemulihan luka di dalam
- Bantu meningkatkan kualiti hormon dalam tubuh juga kecerdasan mental
- Bantu meningkatkan tenaga zahir & batin
- Agen semulajadi untuk mencegah kanser/barah

===================================================================

Jadikanlah Kapsul B17 sebagai amalan anda setiap hari. 1 kapsul 60sen, 2 kali sehari sebagai gaya hidup sihat bebas kanser. Kekalkan Diet B17 sebagai regim anti kanser untuk anda sekeluarga. Mencegah lebih baik dari merawat.

Ingin dapatkan produk pencegahan kanser dan penawar kanser Vitamin B17?
Hubungi Call/SMS HOTLINE B17 016-733 7380 untuk info lanjut & pembelian. 
Kami sedia membantu, insyaAllah.


Thursday, July 12, 2012

Kapsul Habbatussauda *** Free Gift Set Rawatan Kanser Bermula 15 Julai 2012


Jom Share & LIKE jika ini suatu yang bermanfaat buat kita..

Kapsul Habbatussauda *** Free Gift Set Rawatan Kanser Bermula 15 Julai 2012
- Digunakan sejak zaman kuno sebagai sumber perubatan semualajadi
- Kebaikan habbatussauda tak dapat disangkal apabila terdapat Hadis Rasul SAW "Pada 'Habbatussauda' terdapat ubat kepada segala penyakit kecuali Al-Sam yakni maut"
 Kebaikan Habbatussauda :
- Meningkatkan imuniti badan
- Mengecutkan ketumbuhan
- Bantu ubati batuk, selesema & sesak nafas
- Bantu ubati penyakit hati, batu karang & hempedu
- Bantu untuk pemulihan luka di dalam
- Bantu meningkatkan kualiti hormon dalam tubuh juga kecerdasan mental
- Bantu meningkatkan tenaga zahir & batin
- Agen semulajadi untuk mencegah kanser/barah===================================================================

Jadikanlah Kapsul B17 sebagai amalan anda setiap hari. 1 kapsul 60sen, 2 kali sehari sebagai gaya hidup sihat bebas kanser. Kekalkan Diet B17 sebagai regim anti kanser untuk anda sekeluarga. Mencegah lebih baik dari merawat.

Ingin dapatkan produk pencegahan kanser dan penawar kanser Vitamin B17?
Hubungi Call/SMS HOTLINE B17 016-733 7380 untuk info lanjut & pembelian. 
Kami sedia membantu, insyaAllah.