Thursday, January 10, 2013

TAHUKAH ANDA? AIR & VITAMIN

TAHUKAH ANDA? AIR & VITAMIN
Air dan pengambilan vitamin berkait rapat dan merupakan saling penting.

1. Pengambilan vitamin tak beri kesan kepada individu yang kuat minum kopi. Ini kerana kandungan kafein akan merosakkan vitamin yang sedia ada dalam badan kita. Kalau masih nak minum kopi juga, jarakkan pengambilan kopi dengan vitamin sekurang-kurangnya antara 5-6 jam.

2. Pengambilan vitamin juga tak beri kesan kepada mereka yang tak suka minum air. Air sangat perlu dalam penyerapan semua nutrien.

3. Jika minum susu, jarakkan pengambilan vitamin dengan waktu minum susu, kerana kalsium dalam susu akan mengurangkan penyerapan Vitamin.


4. Vitamin tidak boleh makan serentak dengan ubat doktor. Ubat doktor akan membuatkan badan kita imun dan ini menghalang penyerapan vitamin dengan baik.


>> ANDA HENDAKLAH MEMINUM AIR SECUKUPNYA bagi menggalakkan nutrien sampai secara baik ke tubuh badan.
>> Badan memerlukan cecair untuk menyerap dan mengangkut khasiat makanan dan vitamin suplemen ke seluruh tubuh. Oleh itu kita perlu banyak minum air. 


>> JIKA KURANG MINUM AIR, vitamin yang tidak diperlukan oleh badan TIDAK DAPAT dikeluarkan melalui urin kerana kekurangan air. Maka bahan kumuh akan keluar melalui liang roma... atau najis.

OLEH ITU, MINUMLAH AIR SECUKUPNYA.
===================================================================

Jadikanlah Kapsul B17 sebagai amalan anda setiap hari. 1 kapsul 60sen, 2 kali sehari sebagai gaya hidup sihat bebas kanser. Kekalkan Diet B17 sebagai regim anti kanser untuk anda sekeluarga. Mencegah lebih baik dari merawat.

Ingin dapatkan produk pencegahan kanser dan penawar kanser Vitamin B17?
Hubungi Call/SMS HOTLINE B17 016-733 7380 untuk info lanjut & pembelian. 
Kami sedia membantu, insyaAllah.
----------------------------------------------------------------